Hoe zich te ontdoen van gespleten haarpunten

Gedeelde tips. Het gebeurt langzaam en dan plotseling. Ten eerste vallen ze nauwelijks op, af en toe zijn er diefstallen, gescheurde uiteinden zijn er. U hoeft zich nergens zorgen over te maken … alleen een schaar of een beetje haarolie lost het niet op, toch? Dus voordat je het weet, heb je verwaarloosde kappersbeurten meegenomen en heb je te maken met gebroken tips, droogte en veel curling.

Voor sommigen is gespleten haar een chronisch probleem, terwijl het voor anderen het haar lang, sterk en gezond kan houden, nauwelijks of nauwelijks. Maar hoewel genetica een rol speelt bij de haargroei zonder te breken, zijn er stappen die u kunt nemen om het risico op gespleten haar te verminderen. Waarom ze überhaupt nemen, hoe u uitglijden kunt voorkomen, vindt u hieronder alles.
Wat is fragmentatie?
Alleen gefragmenteerde fragmenten verschijnen als een enkele haarsectie in tweeën wordt gespleten. Als u het type persoon bent dat gewoonlijk een onderscheid maakt tussen gefragmenteerde delen zonder te beseffen dat u dit doet, bent u zich wellicht bewust van het probleem. Maar wat is een gefragmenteerd einde? En wat gebeurt er als ze niet worden behandeld?
De wetenschappelijke bijnaam “trichoptilosis” – een naam die doet denken aan een ziekte – zorgt ervoor dat gespleten haarpunten ontstaan ​​door haarspleten of scheuren. Hoewel het het gemakkelijkst is om de gespleten punten van de haarpunten te herkennen (en aangezien deze cellen de oudste zijn, breken ze sneller), kunnen ze eigenlijk overal op de vezel verschijnen.
Hoewel het volkomen normaal is om gefragmenteerd haar in je haar te hebben, vertegenwoordigen ze een groot aantal grote rode vlaggen. Ze zijn niet alleen esthetisch ongewenst, maar ze geven ook aan dat je haar beschadigd, droog en over het algemeen ongezond is. Als u de juiste zorg negeert, kan het probleem snel genoeg erger worden, wat kan leiden tot ernstige haarbreuk en algemene broosheid. Dus als je nooit de tijd hebt genomen om je haar zorgvuldig te evalueren om te bepalen of je aan het knippen bent, maar je kunt je haar gewoon niet tot een bepaalde lengte laten groeien, kan gespleten haar het probleem veroorzaken.
Wat zijn de oorzaken van fragmentatie?

ELKE DAG GEWOON HAAR
Hoewel genetica een rol speelt, bepalen verschillende factoren het uiterlijk van gespleten uiteinden. De meest voorkomende boosdoeners zijn alledaagse stressfactoren zoals warme douches, verward haar wassen, handdoekdroog haar en slapen met vastgebonden haar, wat kan leiden tot haarbreuk en tips. Vork. Voor de meeste mensen zijn deze verzorgingsroutines gebruikelijk en veroorzaken ze daarom ongemerkt haarbeschadiging.
THERMISCHE STIJL
Veelvuldig gebruik van hete stylingtools zoals haardrogers, stijltangen, kniptangen en verwarmde rollers heeft een grote impact omdat het haar van vocht verwijdert, waardoor het veel fijner en ontvankelijker wordt. delen.
CHEMISCHE BEHANDELINGEN
Chemische en langdurige ontkrullingsbehandelingen, evenals haarkleuring of -bleking, verzwakken allemaal de integriteit van waardevol haar, waardoor het risico op fragmentatie toeneemt.

GEBRUIK VAN HAARPRODUCTEN
Bovendien verergert het gebruik van haarproducten gevuld met droogmiddelen en alcoholen het haar verder, wat gewoonlijk de uitdroging en breuk van het haar vergroot. Ten slotte, als je het leuk vindt om je eigen gefragmenteerde punten los te trekken of om regelmatig te knippen om te proberen je haar te laten groeien, doe jezelf dan een plezier.
Klimaat en weer
Hoewel u deze factoren grotendeels onder controle heeft, zijn er minder bekende oorzaken van fragmentatie die moeilijker te identificeren en aan te pakken zijn. Gebrek aan omgevingsstressoren zoals blootstelling aan de zon of vocht kan leiden tot droogte, waardoor het vatbaarder wordt voor fragmentatie.
Slechte voeding
Heb je ooit gehoord “je bent wat je eet?” Nou, dat is het dan! Gebrek aan voedingsstoffen door een onbevredigend dieet, gebrek aan vitamines en hormonen spelen een rol bij de gezondheid van het haar.